We are happy to answer any questions regarding our products, Terms and Condition or any other aspect of our business. Email us at elisabeth@eliengspa.se

Ångerrätt / Reklamation / Returnera vara / byte

Ångerrätt 14 dagar.
Vi följer distans- och hemförsäljningslagen. Det innebär att du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du erhållit varan. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. Du bekostar själv returen av varorna som ska vara i oskadat och oanvänt skick. Du står för transportrisken. När vi har mottagit den returnerade varan och konstaterat att den inte är skadad återbetalar vi inom 20 dagar motsvarande belopp till dig. Ange bankens namn, clearingnummer samt kontonummer.
Vid köp av en vara som tillverkats eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål gäller ej ångerrätt.

Retur/byte/reklamation skickas till:
EEStudio-ELIENGSPA
Elisabeth Engstrand Sparring
Smedjegatan 11
61930 Trosa

Har du frågor angående din retur är du välkommen att kontakta oss på elisabeth@eestudio.se.

Byte
Vill du byta smycket (t.ex. storlek eller färg) står du för frakten. Kontakta oss på elisabeth@eestudio.se för praktisk information och för att se om det du vill ha istället finns i lager.

Reklamation
Våra smycken görs med kvalitetsmaterial och hantverksstolthet. Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Är det fabrikationsfel på produkten får du ett nytt smycke eller nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. Är varan felexpedierad står vi för returfrakten.

Har du ytterligare frågor tveka inte att kontakta elisabeth@eliengspa.se.

Skador på försändelser och ej uthämtade brev
Upptäcker du skador på din försändelse skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat brev! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat brevet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (brev 14 dagar), så fakturerar vi dig 200 kr för vårt arbete med hantering av varorna.